dimecres, 17 de desembre del 2008

Crepúsculo. La nostra crítica.


He tingut ocasió de vore la película de Crepúsculo (títol original Twilight), que s’estrenà el 5 de Desembre del 2008. La pel.lícula m’encantà, més que res per el protagonista (Edward Cullen) , però vaig a intentar opinar fredament.

En primer lloc, crec que està molt bé perquè als lectors se’ls dóna l’ oportunitat de poder observar als personatges de la història i els fets més allunyats de la seua imaginació, en la gran pantalla. Però, per a una persona que no s’ha llegit el llibre, és molt probable que es perda, perquè en la pel·lícula no s’ expliquen molt els fets. Aquesta ha estat una de les pel·lícules que sembla que tinguen el lema de “más vale una imagen que mil palabras”, perquè com ja he dit abans no es narra el suficient i la història no ha estat contada per la seua protagonista. En eixe aspecte crec que li han llevat un poquet de “màgia”, perquè el llibre ha tingut tant de èxit no només per la historia d’amor, sinò també per la manera en que es mostren els sentiments i pensaments de la protagonista (Bella)

La pel·lícula no és una còpia exacta del llibre, algunes escenes han sigut canviades en un altre ambient, i en això no tinc res en contra, ja que les escenes del llibre són bastants llargues, i si es mostra en una escena de mig hora tota la informació tal com s’ explica en el llibre la pel·lícula es faria llarga i avorrida. De totes maneres opine que la pel·lícula s’ha quedat curta i que algunes escenes bastant importants del llibre no s’han ficat o no s’ha explicat tota la informació.

Respecte als actors, pense que han sigut bastant encertats, menys en Edward. De totes maneres m’ ha agradat el canvi. Es diu que han gastat massa en maquillatge i menys en efectes especials, però crec que han encertat perquè semblaven vampirs de veritat, i els efectes especials no estan gens malament.
Quasi totes les escenes de la pel.licula han sigut primers plans, cosa que apropa més a la psicologia dels personatges, però pense que no han fet partícip prou a la família Cullen en la seua totalitat. Els personatges dels Cullen no han aparegut el suficient en la pel·lícula, i el final, on més protagonisme tenen ha sigut massa ràpid i no s’ha pogut plasmar tots els fets des de que Bella arriba a Phoenix, cosa que li ha llevat molta tensió al final.
.
Senyoreta Cristina Cerdá. (2n D)

3 comentaris:

Rodolfo ha dit...

No he visto la peli, ni he leido el libro, pero bueno, esta parece una crítica profesional...

PD: Ya nos contarás de que periodico la has sacado xDDD

Rodolfo 2ESOB

Anònim ha dit...

Per cert... gracies per publicar la meua crítica :)

No me la he copiado de ningún periodico!!! ¬¬

Anònim ha dit...

Ahi!!! Sant jaume al poder:)

mola molt la pagina esta moolt molt be :)

per cert crepusculo caca xD

ATT:"el fill d'un profesor" xDDD