dimecres, 3 de desembre del 2008

DIES DE FESTA

Com tots els anys per aquestes dates arriben dies de festa i, perquè no dir-ho, d'un allargat pont que ens serveix com a preludi dels Nadals.

Sí, benvolguts lectors, demà és Santa Bàrbara, la patrona de la ciutat de Montcada. És un dia celebrat i desitjat per tothom, però especialment esperat pels més menuts i pels joves. Un any més una munió de gent s'adreçarà cap a l'ermita per a fer la volteta corresponent, i comprar-se el tradicional martell de caramel, els primers torrons de la temporada, arracades i altres abaloris similars o una joguina tronada.

Els meus records de Santa Bàrbara em porten a la memòria les reunions de la colla d'amics ben de matí, la primera ullada a les tendetes, les bromes i juguesques constants, les discussions, les primeres quedades amb aquella xica que tant t'agradava. No recorde en canvi, quines coses em comprava. No sé si eren unc clips, una pistola de petards o simplement una samarreta reivindicativa. Si no ho recorde és, perquè de segur, que allò material no era el més important.

Ara que, cada cop més, Santa Bàrbara s'està convertint en una fira del consum on allò que prima és l' oci basat en l'adquisició sense trellat d'açò o allò, vull reivindicar l'espai de les relacions humanes. Aprofiteu eixos moment de quedada amb els amic o familiars, disfruteu de la seua companyia, doneu-los el millor de vosaltres i eviteu deixar-vos emportar per la maranya consumista que ens envolta. Segurament, seran aquestos bons moments compartits el que més enyorareu en fer la vista enrere.

BONA FESTA A TOTS I TOTES!!!

V. Marqués